Ja yllättyneitä olivat…

Koska olin itse ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa seurasin kampanjointia poikkeuksellisen tarkkaan. Mikään mitä hallitus tai yksittäiset hallituspuolueet tekevät ei ole tullut minulle minkäänlaisena yllätyksenä.
 
Vaaalikampanjassaan Keskustan kultisti puheenjohtaja Juha Sipilä vastasi johdonmukaisesti kaikkiin kysymyksiin ”yhteiskuntasopimus”. Kysymykseen mikä on yhteiskuntasopimus? Hän vastasi jotakin mikä muistutti ennen kaikkea sitä kuinka kurpitsa muuttuu hienoiksi vankkureiksi, hiiret uljaiski hevosiksi ja nukkavierut kiiltäväperseiset sarkahausut mittatilauspuvuksi. Ja tämä meni sukkana sisään niin kansaan kun toimittajiinkin kunhan muisti riittävästi hokea sanoja: velka, kipeä ja kovat ajat.
 
Naapurissa kaikkien aikojen surkein pääministeri Alexander Stubb selitti suut ja silmät täyteen sitä kuinka hänen johtamansa hallituksen täydellisen farssimaisen mahalaskun takana oli vain ja ainostaan demarit. Suomen vaikutusvaltaisimmassa tehtävässä itsekin epäonnistumisensa myöntänyt helppoheikki kertoili kaudestaan kuin ei olisi paikalla ollutkaan. Minkäänlaista vastuuta mistään mitä Kataisen ja Stubbin hallitukset olivat sekoilleet ei suostuttu ottamaan, koska Kokoomuksen mielestä kaikki on aina jonkun muun vika. Ja taas paskapuhe kolahti estelemättömästi yläristikkoon niin toimittajille kuin kansallekkin, kunhan muistettiin hokea tarpeeksi kurttukulmaisesti sanoja: velka, kipeä ja kovat ajat.
 
Perussuomalaisten sisältökeskeinen vaalikampanja keskittyi vain ja ainoastaan lietsomaan pelkoja ja uhkia joista suurimmalla osalla ei ollut mitään totuuspohjaa tai perusteita. Kampanjan ainoaa todellista faktapohjaista osaamista oli puheenjohtaja Timo Soinin häkellyttävä kyky ratkaista palikkatesti sovittamalla erikokoisia hedelmiä päähineeseen samalla kun selän takana hius-ja hoksusrajoitteiset potkivat palikkatestin paskaksi. Ja tämäkin lirui toimittajien ja kansalaisten längistä sisään, kunhan muisti mainita sanat, velka, kipeä ja kovat ajat.
 
Näistä syistä en ole yhtään yllättynyt mistään mitä vuoden aikana on tapahtunut.
 
Sen sijaan olen hyvin yllättynyt siitä, että ammattinsa puolesta minuakin aktiivisemmin päivänpolitiikkaa seuraavat ihmiset taivastelevat silmät ymmyrkäisinä kaikkea mitä nyt on meneillään.
 
Siitä minä taas olen yllättynyt.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s